„A Fradi játékában sokkal több volt a tudatosság, mint az elmúlt másfél évben összesen ” – a Mandiner szakértői a csütörtöki kupanapról

2023. július 28. 14:58

Az Európa-konferencialigában négy kupacsapatunk is pályára lépett, a Ferencváros sziporkázott, a Debrecen és a KTE győzött és a ZTE helyzete sem reménytelen. A Mandiner szakértői is bizakodóak!

2023. július 28. 14:58
null

 Bozsik Péter korábbi szövetségi kapitány: Emberemlékezet óta nem volt példa arra, hogy a félpályánál visszatámadnak a Fradi-játékosok

Elég pozitív a kupamérlegünk. A Fradi játékában sokkal több tudatosságot láttam, mint az elmúlt másfél évben összesen. Teljesen más felfogásban játszottak, mint korábban, arra például emberemlékezet óta nem volt példa, hogy már a félpályánál visszatámadnak a játékosok. Működött a labdakihozatal, a támadásépítés, és bár a játék utolsó fázisa, a végjáték a legnehezebb, de a Shamrock Rovers elleni mérkőzésen ezzel kapcsolatban sem lehet hiányérzetünk. A Debrecen idegebeli sikere önmagáért beszél, a csapat hozta azt a játékot, amelyet már a Blagojevics-érában megszokhattunk tőlük. A tudatos védekezésből villámgyors volt az átmenet, és több helyzetet is kialakítottak a játékosok. A Kecskemét megőrizte a tavalyi szezonban látott stabilitását, a kevés kontrából nagyon jó százalékkal használták ki a helyzeteket, de kár a bekapott gólért. A Zalaegerszegnek - bár a szerencse sem hagyta el a csapatot - a teljesítménye és a végeredmény is biztató a visszavágó előtt - abszolút elképzelhető, hogy mind a négy kupacsapatunk tovább lép a következő körbe!

SIGÉR Dávid; Cristian RAMÍREZ; MARQUINHOS
Sigér Dávid és Cristian Ramírez is góllal tért vissza a Ferencváros kezdőcsapatába Fotó: fradi.hu

Csank János korábbi szövetségi kapitány: A Fradi-játékosok jóval harapósabbak voltak, mint korábban! 

Korábban is előfordult már a Ferencváros történelmében, hogy „megcsúszott”, a Shamrock ellen elsősorban a lélektani tényezőknek kellett dominálniuk. A Klaksvík ellen történtek után biztos voltam benne, hogy lehozzák a meccset; a Fradi-játékosok jóval harapósabbak voltak, mint korábban, 

sokkal erőszakosabban törtek kapura, csapatszinten is jóval dinamikusabb volt a játék, így kijött a nyilvánvaló tudáskülönbség.

 A Debrecennel kapcsolatban lehetett látni, hogy minden tekintetben jobb csapat, mint az Alaskert, sok helyzetet dolgoztak ki, csak azt sajnálhatjuk, hogy csupán egyet értékesítettek. A Kecskemét hozta a kötelezőt és a maximumot, legyőzte a rigai ellenfelét, így neki is reális esélye van a továbbjutásra. A Zalaegerszeg mérkőzése abból a szempontból is érdekes volt, mert azt gondoltam, hogy az Eszék jobb csapat, de nem tudtak annyi veszélyes gólhelyzetet kialakítani, amely meggyőzött volna erről. A végén esett hazai gól természetesen nem jött jókor, de ha a Zete itthon nem kap gólt, a következő körbe léphet.

FERENCZI János
„Maradj talpon!” A DVSC - Ferenczi Jánossal a soraiban - az Alaskertet idegenben győzte le Fotó: dvsc.hu

Nagy Antal, a magyar válogatott korábbi csapatkapitánya: Azért kapjuk a pofonokat, hogy fölálljunk belőle! 

A csütörtöki végre egy szenzációs kupanap volt, hidzen mindegyik magyar együttes azt nyújtotta, ami reálisan elvárható, így a visszavágókon is van mibe kapaszkodni. A Fradi esetében elsősorban az jut eszembe: azért kapjuk a pofonokat, hogy fölálljunk belőle! Még alakulóban a csapat, de azt látni lehetett: sokkal nagyobb lelkesedéssel játszottak, mint korábban, ilyen mentalitással messzire eljuthatnak!

Várhidi Péter, korábbi szövetségi kapitány: Míg a feröeriek ellen futómennyiség sem volt, az írek ellen száguldozott a csapat

A Ferencváros esetében az ír bajnok elleni teljesítmény számomra nem okozott meglepetést, sokkal inkább a Klaksvík elleni visszavágón látott kiábrándító játék keserített el. Szerencsére a Fradi a Shamrock Rovers ellen egy teljesen más arcát mutatta: míg a feröeriek ellen futómennyiség sem volt, az írek ellen száguldozott a csapat. Nyilvánvaló, hogy ez a Fradi igazi arca! A Debrecen is papírforma győzelmet aratott, élvezhető játékot láttunk tőlük az örmény rivális ellen, továbbra is jó formában vannak. A Kecskeméttől elvárható volt, hogy az FC Riga ellen hozza a kötelező győzelmet, a Zalaegerszeg pedig abból a szempontból volt balszerencsés, hogy csupán a hosszbbtásban szerzett gólt az eszéki együttes – de számukra is teljesen reális cél lehet a továbbjutás! 

Nyitókép: a Fradi-játékosok négyszer ünnepelhettek! Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

 

 

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kafabatka
2023. július 29. 00:25
Konferenciát tartanak a sziporkázásból. A harmadosztályban. Ismételem magamat,Ramírez a minőségi különbség,de ezt a témát messze elkerülik. Ki is állt ellen a félpályánál? Ki nem volt átjátszható? Kinek a beadásai érkeztek a homlok elé,és nem a tarkó mögé? Előző időszakában felszántotta a pályát,átjátszhatatlan volt,majd felismerte,hogy itt félgőz is elegendő. Örülök az erőtől és tudatosságtól duzzadó játékának,főleg annak,hogy Magyarországon láthatjuk újra. Egyet nem értés esetén vissza Civicet! Egyébként szégyelljék magukat,szégyenbe hozták Csercseszovot!
DrPepper
2023. július 28. 19:45
A tudatossággal kapcsolatos megjegyzést kissé túlzónak érzem. A Fradi tényleg jobban játszott, mellesleg az ír csapat a mutatott játék alapján gyengébb volt, mint a feröeri. A feröeriek szinte egyáltalán nem hibáztak, sokkal stabilabban védekeztek, szerintem el fognak érni valamilyen csoportkört, valószínűleg az Ekl-t. Tudatosság ide vagy oda tavaly Csercseszovval ugyanúgy 4-0-ra vertük az íreket itthon még a félidő is 2-0 volt. Remélhetőleg az átalakított csapat jobban összeáll és ezen az úton halad tovább.
zrx8
2023. július 28. 18:37
de ha edző nélkül ilyen sikeresek, akkor minek az edző ?
galancza-2
2023. július 28. 18:06
boszó! Ha a Fradiban nem volt az elműlt 1.5 évben tudatosság akkor hogyan jutottak be az Európa liga 16 közé? Hogyan előzték meg a csoportban a Monacot, Trabzont, Crvena Zvezdát? Mindegyik csapatnak sokkal jobb játékosai voltak mint a Fradinak,és gazdagabbak, sokkal gazdagabbak mint a Fradi, és mégis a Fradi lett az 1. a csoprotban. Miről beszélsz,te futballgyilkos barom? Csercsaszov kirúgása jogos, szégyen volt a mostani bl-selejtező, de Cs. ettől függetlenül tavaly óriásit alkotott.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!