A legjobb és legszórakoztatóbb vb előtt – életre kelt Youhuu, a racka!

2023. augusztus 04. 17:01

Bemutatták az atlétikai világbajnokság életnagyságú kabalafiguráját. Youhuu akrobataként bukfencezik, vetődik, szaltózik, eközben pedig igazi mókamester – és már most a gyerekek kedvence, akikkel együtt vonult be a Nemzeti Atlétikai Központba.

2023. augusztus 04. 17:01
null

Megérkezett és mindenkit elvarázsolt az atlétikai vb kabalafigurája. Youhuu, a racka hozta a formáját és már a tiszteletére rendezett sajtóeseményen is alapos ízelítőt adott abból, mit várhatunk tőle a világ harmadik legnagyobb sporteseményén Budapesten, augusztus 19. és 27. között.

A hol kedves, hol pimasz, legfőképpen azonban mindig szórakoztató Youhuu a vb vezérszurkolójaként a kilencnapos atlétikai ünnep állandó szereplője és mókamestere lesz. Bátran magasra tehetjük a lécet: a közönség olyan attrakciókra, humoros momentumokra és akrobatamutatványnak is beillő jelenetekre számíthat, amelyeket eddig csak amerikai vagy európai szuperdöntők kabalafiguráitól láthatott.

De Youhuu nemcsak a jókedvért felel, hanem arra is ösztönözni fogja a közönséget, hogy a lelátóról hazatérve azok is elkezdjenek sportolni, akik eddig nem voltak az aktív, sportos élet elkötelezettjei.

Schmidt Ádám: Az élsport erejével adni motivációt mindenkinek!

„Egy rendező ország számára egy atlétikai világbajnoksághoz hasonló léptékű sportesemény számos lehetőséget rejt, többek között azt, hogy az élsport erejével képes motivációt adni mindenkinek, hogy legyen élete része a mindennapos testmozgás. Büszkék vagyunk rá, hogy a világon elsőként indítottunk olyan programot, ami kihasználja az ebben rejlő lehetőséget, ami hozzá tesz ahhoz, hogy sportnemzetből sportoló nemzetté váljunk. Youhuu is mindenkit mozgásra buzdít, vezérszurkolóként segít elmélyíteni a vb élményét, közben szórakoztató módon kedvet csinál az egyes versenyszámokhoz és mozgásformákhoz” mondta Schmidt Ádám, az atlétikai világbajnokság kormánybiztosa.

YOUHUU
Youhuu egyből a gyerekek kedvencévé vált! Fotó: Budapest2023Zrt. 

Németh Balázs: 200 ország 2000 versenyzője a szuperhősök viadalán!

„Azt a célt tűztük ki magunk elé, hogy minden idők legjobb vb-jét rendezzük meg. Látva, hogy mire képes a megelevenedett Youhuu, azt hiszem bátran versenybe szállhatunk a legszórakoztatóbb címért is. A vb-vel élményt adunk: látványos, meglepetésekkel teli megnyitóval kezdünk, és a versenyek izgalmát kilenc napon át folyamatosan fokozzuk majd szórakoztató elemekkel, zenével, ismert előadók produkcióival, filmekkel, gegekkel, váratlan és humoros szituációkkal, amiben kulcsszerepe lesz a rackánknak is”  – jelentette ki Németh Balázs, a Budapest 2023 Nzrt. vezérigazgatója.Hozzátette: 15 nap múlva 200 ország, több mint 2000 versenyzője számára elkezdődik a szuperhősök viadala. 99 országból tízezrével érkeznek Budapestre szurkolók, hogy a hazai nézőkkel együtt részesei legyenek a csodának. Azoknak a történelmi napoknak, amelyeket mindenkinek látnia kell!”
 

YOUHUU
Már a szelfi is megy! Fotó: Budapest2023Zrt. 

A közönség augusztus 19. és 27. között találkozhat Youhuu-val a 2023-as budapesti atlétikai világbajnokság helyszínein: a vadonatúj Nemzeti Atlétikai Központban, az utcai versenyek helyszínén, a Hősök terén és a történelmi belvárosban, illetve a szurkolói zónákban. 

Nyitókép Youhuu a világbajnokság központi figurája lesz! Fotó: Budapest2023Zrt.
 

 

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Proxima Centauri
2023. augusztus 05. 06:09
Nem rossz választás. Puli, az már volt, réti csík nem lehet, a fecske nem hungarikum.... Szürkemarha?.... na ne már!
JohnnyBeGood
2023. augusztus 04. 22:45
Kegyetlen...ez tényleg durván szar. Csak nem a NAGY hohó - vadász, Kovács "Tüzijáték" Zoli keze van a dologban?
K4t1nk4
2023. augusztus 04. 22:01
Nekem tetszik.
reepcze
2023. augusztus 04. 19:36
backsplash szerint gáz. Lehet, hogy jobban örült volna egy atlétikai versenyhez jobban illő magyar agárnak? Szerintem annak sem. Egyébként aki látott már viháncoló birkákat, amikor a téli bezártság után kiengedik őket a szabad mezőre, az nem csodálkozna az ugrabugráláson sem. Remélhetőleg a külföldieknek is tudomására hozzák, hogy ez a kétszarvú unikornisz nem azért van, mert túl akartuk licitálni őket. Egyébként nagy szám lenne, ha mondjuk világcsúcsok esetén a vezérlőből adnának egy óriási "Youhuu!!!" kiáltást.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!