Eddig tartott a Fradi-verő Klaksvík sikersztorija!

2023. augusztus 15. 22:08

A Molde hosszabbításban ejtette ki a feröeri csapatot.

2023. augusztus 15. 22:08
null

Bravúrok sorozata után kedden a norvég Molde vendégeként hosszabbításban esett ki a labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtezőjéből a feröeri KÍ Klaksvík, amely korábban a Ferencvárost búcsúztatta. A félprofi szigetországi csapat a magyar bajnok kiejtése után a svéd Häcken gárdáját két döntetlent követően 11-esekkel múlta felül, majd a Molde elleni első felvonás alkalmával 2-1-re győzött hazai pályán.

 A norvégiai visszavágón azonban hamar hátrányba került, de a rendes játékidőben nem kapott több gólt. A skandináv együttes a ráadásban a 112. percben döntötte el a maga javára a párharcot. A Klaksvík azonban így is történelmet írt, mert már mindenképpen csoportkörös lesz ősszel. 

Ezt is ajánljuk a témában

Sporttörténelmet író félprofi minicsapat északról: ez a KÍ Klaksvík

Videó

A Fradi után a svéd Häcken csapatát is legyőzte a Bajnokok Ligjája selejtezőkörében a feröeri KÍ csapata, amely történelme során először szerepel majd európai kupában. Bemutatjuk a részben amatőrök alkotta szigetországi csapatot, amely ha kiejti a norvég bajnokot is, már csak egy lépésre lesz a Bajnokok Ligájától.

Mostani kudarcával átkerült az Európa-liga selejtezőjébe, ahol az utolsó fordulóban a moldovai Sheriff Tiraspol és a fehérorosz BATE Boriszov párharcának továbbjutójával találkozik. Amennyiben ott is alulmaradna, akkor a Konferencia-liga főtábláján lesz érdekelt.

(MTI)

Nyitókép: Svein Ove Ekornesvåg / NTB / AFP

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Reszelő Aladár
2023. augusztus 16. 13:22
Kalaplengetés nekik, van bennük valami, amivel 6 rendes játékidő alatt sem estek ki 3 bajnokcsapat ellen. Innen az EL playoffban játszanak, ha ott nyernek (vélhetően a BATE ellen), akkor EL ha vesztenek akkor EKL főtábla. Azaz még össze is futhat a Fradi velük, ami egy pikáns visszavágó lenne. Amúgy a BATE elleni meccsüket itt játszát Mezőkövesden, így amikor a Kí visszatér, érdekes lenne nekik egy teltházat csinálni nekik. Sportszerűségből jeles lenne.
vip era
2023. augusztus 16. 08:51
Ne felejtsük el,hogy csoportkörbe jutottak,minimum az EKL-ben! Nem biztos tehát,hogy eddig tartott a sztorijuk.
baronet
2023. augusztus 16. 06:54
Kubatov meg csak irigykedve sóhajt.... :)
gebsi1
2023. augusztus 16. 06:22
van egy mondás ami illik erre a csapatra "egyszer volt Budán kutyavásár" vagy talán még mondhatjuk azt is, hogy "vak tyúk is talál szemet" Szerintem pillanatnyi fellángoláson kívül semmi mást nem láthatunk tőlük.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!