Ilyen még nem történt: az atlétikai vb egyedi érmeit nemcsak a dobogós versenyzők, hanem az edzőik is megkapják!

2023. augusztus 08. 13:43

A magyar főváros egyik legszebb szimbóluma, a Gellért-hegyen álló Szabadság-szobor díszíti az augusztusi atlétikai világbajnokság érmeit. A budapesti lesz az első vb, amelyen az éremátadás a stadionon kívül történik majd, az erre a célra épített Medál Plázában.

2023. augusztus 08. 13:43
null

Tizenegy nappal a vb kezdete előtt bemutatták a budapesti atlétikai világbajnokság érmeit. Az érmek egyik oldalának központi alakja a budapesti atlétikai világbajnokság emblémája, Budapest egyik legismertebb nevezetessége, a Gellérthegy tetején álló Szabadság-szobor, amely a kezében tartott pálmaággal a küzdeni akarás, a dicsőség és a győzelem szimbóluma. Az érmek hátoldalának előtérben a vadonatúj, a sportok királynőjének koronájára emlékeztető Nemzeti Atlétikai Központ, a háttérben pedig a versenypálya látható, az a hely, ahol az atlétika szuperhősei küzdenek a győzelemért.

A budapesti az első atlétikai világbajnokság, amelyen az éremátadás a stadionon kívüli Medál Plázában lesz, 

ami lényegében egy koncertszínpad és ennek köszönhetően a szurkolók sokkal közelebbről ünnepelhetik majd a kedvenceiket és igazi fesztiválhangulat jellemzi majd a díjátadót.

 A Medál Pláza egyúttal egy nyüzsgő, programokkal teli szórakoztató központ is lesz, ahol naponta élőzenei produkciók teszik felejthetetlenné az eseményt. Fellép többek között: Margaret Island, Lotfi Begi, Parno Graszt, Hősök, Yamina.

„Különleges lesz a budapesti atlétikai világbajnokság azért is, mert amellett, hogy megcsodálhatjuk a világ legjobb atlétáit és szurkolhatunk a magyar versenyzőknek, további kikapcsolódási lehetőségeket kínál az esemény: koncertek, szórakoztató programok és a szurkolói zóna atlétikához kötődő aktivitásai teszik teljessé az élményt és mindezt egy jegy áráért” – mondta Schmidt Ádám, a világbajnokság kormánybiztosa.

BAJI Balázs; SCHMIDT Ádám; NÉMETH Balázs
Baji Balázs, Schmidt Ádám és Németh Balázs is méltán büszke az egyedi medálokra Fotó: Budapest2023Zrt.

Az érmek elkészítése a tervezéstől a szalagvarrásig 3000 munkaórát vett igénybe, összesen 140 kg nemesfém és 450 méter szalag felhasználásával. 

Megalkotásuk során a fenntarthatóság is fontos szempont volt: a világbajnoki érmeket 146 kg felelős erdőgazdálkodásból származó, papírból gyártott jellegzetes éremtok teszi különlegessé, melyek béleléséhez ráadásul a Nemzeti Atlétikai Központ versenypályájának megmaradt anyagát használták fel.

„A budapesti lesz az első olyan atlétikai világbajnokság, ahol nem csak a dobogósok, hanem az edzőik is kapnak érmeket. Ezek az újítások teszik egyedivé az első hazai rendezésű atlétikai világbajnokságot. Ahogy mi voltunk az elsők abban is, hogy egy világeseményt a kedvezményes jegyvásárláson keresztül a sportolás népszerűsítésére használtuk fel” – közölte Németh Balázs, a Budapest 2023 Zrt. vezérigazgatója.

Nyitókép: A világklasszisoknak minőségi érmek dukálnak! Fotó: Budapest2023Zrt. 

 

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Cross Wire
2023. augusztus 08. 15:44
Ez kurvára ment mindig is ebben a kibaszott dzsentri országban.. A semmire rongyrázás.. Az ország lerohadóban, a seggünk kilóg a gatyából.. (mondom ezt megrögzött fideszesként) de a semmirevaló gesztusok, a pózolás az el nem maradhat.. Ha kenyér nincs is.. de Nemzeti Sztárhős, az már minden bokorban van kettő.. Kezd ez kicsit fárasztó lenni..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!