Kézilabda-csoda Mosonmagyaróváron

2023. szeptember 06. 19:43

2020 és 2008 után kapott ki a Győr más csapattól, mint a Ferencváros a női kézilabda NB I-ben

2023. szeptember 06. 19:43
null

Bombameglepetés a női kézilabda-bajnokságban. A házigazda Mosonmagyaróvár 33-30-ra legyőzte a bajnoki címvédő, 17-szeres magyar aranyérmes, ötszörös Bajnokok-Ligája-győztes Győri ETO-t a Győr-Moson-Sopron vármegyei rangadón. 

Az előző szezonban a 4. helyen záró óváriak tavasszal 7- és 5 góllal kaptak ki a toronymagas favorit zöld-fehérektől, akik 3-0-ra, 6-1-re, 10-6-ra elhúztak, de 10-10-nél utolérte őket Gyurka János csapata, amely Tóth Nikolett góljával a vezetést is átvette. A félidőben 15-13 volt az állás a Mosonmagyaróvár javára. 

Fordulás után De Paula és Hovden találataival 18-15-re fordított a Győr, ám nem hagyta magát leszakítani az Óvár. Szemerey Zsófia kapus bravúrjaira építve 24-20, majd 27-23 volt már a házigazdáknak, akik a hajrát is jobban bírták, és 33-30-ra győztek.

A Mosonmagyaróvár fennállása során először nyert az ETO ellen az élvonalban. A Győr a Ferencvároson kívül legutóbb 2020 januárjában kapott ki magyar csapattól, akkor Siófokon veszített 34–29-re. Előtte 2008-ban Debrecenben maradt alul a kisalföldi sztárcsapat.

Tóth Eszter hét, Albek Anna hat, Tóth Nikolett öt, Tóth Gabriella négy góllal, Szemerey Zsófia 14 védéssel járult hozzá a hazaiak történelmi sikeréhez. A túloldalon Ana Gros és Bruna de Paula hét-hét alkalommal talált be, Sandra Toft kilenc védéssel zárt.

Szemerey Zsófia, az MKC kapusa az M4Sportnak:

Még fel sem fogtam, mit csináltunk itt. nagyon sokat köszönhetünk a szurkolótáborunknak, olyan atmoszférát és hangulatot teremtettek, amit kevés csapat mondhat el. Tavaly is bebizonyítottuk a Fradi ellen, nem feltett kézzel jövünk ki a nagycsapatok ellen (februárban, hazai pályán 22-22-es döntetlent ért el a Mosonmagyoróvár az FTC ellen – a szerk.), és ezután tényleg mindenki még jobban retteghet tőlünk.

Gyurka János, az MKC vezetőedzője az M4Sportnak miközben játékosai a nyakába ugrálva ünnepeltek:

Az eleje nehéz volt, fel kellett venni ezt a tempót, amit a Győr diktált. Fel tudtuk venni, hiszen ezért dolgoztunk a felkészülés alatt, és sebességben abszolút partnerek tudtunk lenni. Az az egység, ami a csapaton belül most látható, a közönséggel egy nagyon jó elegyet alkotott ma. Az volt a célunk, hogy vegyük fel ezt a frekvenciát, effektivitásban jobbak tudtunk lenni. A kapuban olyan támogatást kaptunk a Zsófitól, ami ezt eredményezte, de nem csak ő, hanem a csapat egysége is rendkívül fontos volt. Érezhető volt a végjátékban, hogy mint hogyha sebességben jobbak lennénk, és a védekezésünk kompaktabban összeállt. Meg tudtuk akasztani a Győr játékát, és kikényszerített hibákból lépéselőnybe kerültünk. A támadásokat gólig tudtuk játszani, nem kapkodtuk el, kijátszottuk és értékesítettük a helyzeteinket.

Ulrik Kirkely, a Győri ETO vezetőedzője az M4Sportnak:

Ilyen szintű mérkőzésen nem elég 7-8 perc jó teljesítmény. Erről beszéltünk, hogy sokkal nehezebb ezeken a mérkőzéseken a tempót fenntartani, még többet kell csinálni. A lebonyolítási rendszerből fakadóan ez egy nagyon fájó vereség a számunkra, ettől függetlenül még nagyon sok van hátra, de a kezünkben van a lehetőség, hogy a következő fordulókban javítsunk. Nagyon csalódottak a játékosok is, saját magunknak tehetünk szemrehányást.

További eredmények:

Békéscsaba – FTC 26-42 

DVSC – Vasas SC 31-23

Nyitókép: mkcse.hu

 

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
reepcze
2023. szeptember 07. 09:57
Apróság: a kapus Szemerey nem azért Zsófi, mert szereti, ha becézik, hanem mert Zsófi az anyakönyvezett neve.
röviden
2023. szeptember 07. 09:10
Azt, hogy kézilabdacsoda, egybe kell írni. Amúgy is csak szezon eleji meglepetés-eredmény.
sallaz
2023. szeptember 07. 07:06
A Győr begyűjt még egy vereséget, lecsúszik a 3.helyre és a szövetség máris gondolkodhat, hogy miként függesztik fel a bajnokságot biztosítva az Audi támogatását a válogatottaknak, egyúttal a tavaly év végi eredményt elismerve ideinek is annak érdekében, hogy az ETO jövőre is BL csapat lehessen. Egy forgatókönyv már van, csak még a Covidot kell elintézni hozzá.
pollip
2023. szeptember 07. 06:13
A Győr nem csapatként működött. Ugyan mentek, küzdöttek, hajtottak, de rengeteg egyéni hibát követtek el. Úgy tűnik, hogy fejben nincsenek összerakva. Hétvégére változás kell!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!