Idáig süllyedt az NB I? – Nyolc súlyos kérdés a Kecskemét és az FTC botrányos mérkőzése után

2023. november 06. 16:01

A magyar bajnokság 12. fordulójában nem mindennapi „futballmérkőzést” játszott a tavalyi bajnok és az ezüstérmes. Nem is csitulnak a kedélyek...

2023. november 06. 16:01
KECSKEMÉTI TE
Vámos Tamás

A labdarúgás és a pankráció valamiféle egyvelegét mutatták be vasárnapi bajnoki mérkőzésükön a KTE, illetve az FTC labdarúgócsapatai a kecskeméti Széktói stadionban. A meccset követően a kívülállóban érthető módon rögtön kérdések sokasága fogalmazódik meg.

Vegyük sorra ezeket:

1. Miként engedélyezhették a mérkőzés hivatalos személyei (játékvezetők, szövetségi ellenőr, főrendező), hogy egy játékra teljesen alkalmatlan pályán rendezzék meg a forduló rangadóját?  

2. Ha már úgy alakult, hogy vasárnap délelőtt folyamatosan esett az eső, miért nem tettek meg mindent a kijelölt pályamunkások és rendezők, hogy a körülményekhez képest játékra alkalmassá tegyék a pályát? A Fradi videóelemzője, Balogh Ákos közzétett egy bejegyzést, amely szerint két és fél órával a kezdés előtt már senki (!) nem ügyködött a játéktéren, hogy minél jobb minőségűvé tegyék azt.

3. A Kecskemét vezetőedzője, Szabó István a mérkőzés utáni nyilatkozatában elismerte: az elmúlt két hétben edzésre is alkalmatlan volt a játéktér talaja. Ezek után még egyszer feltesszük a kérdést: 

miért nem lehetett elhalasztani a mérkőzést?

4. A Fradi kifejezett kérése ellenére miért nem egyezett bele a bajnoki meccs későbbi megrendezésébe a hazai együttes vezetősége? Hiszen csupán az égieken múlt, hogy nem történt súlyos sérülés egyik oldalon sem, és az összes magyar klub, így a KTE érdeke is, hogy az utóbbi öt esztendőben a nemzetközi kupákban rendre a csoportkörbe jutó Ferencváros a legerősebb összeállításában, és nem sérülésektől tizedelve várja a szezon egyik legfontosabb nemzetközi kupamérkőzését, amelyet e bajnoki után négy nappal rendeznek meg.

KTE - FTC
Futball helyett vízilabda... 
Fotó: Kecskeméti TE/Facebook

5.  Miként lehetséges, hogy a Kecskeméti TE stadionjában még mindig nem kezdődött el a vízelvezető rendszer kiépítése? Miért engedélyezi az MLSZ, hogy a magyar kormány elismerésre méltó törekvése, a stadionrekonstrukciós program ellenére az NB I-ben még mindig ilyen minőségű talajon játsszanak élvonalbeli mérkőzéseket?  

6. Miért nem kötelezi a Magyar Labdarúgó Szövetség, hogy az összes élvonalbeli klubtól  megkövetelt feltételek (vízelvezető rendszer, megfelelő színvonalú villanyvilágítás, a nézők kulturált elhelyezése, a tökéletesen működő VAR-rendszer) teljesítéséig a Kecskemét albérletben játssza le a hazai mérkőzéseit? Hiszen a közelmúltban ez számos csapattal (a Haladástól kezdve a Vasason át a Diósgyőrig és a Fehérvár FC-ig) előfordult már, és mindegyik klub túlélte a száműzetést.

7. Miért nincs a Kecskeméti TE stadionjában olyan műfüves pálya, amelyen labdarúgó-mérkőzéseket lehet rendezni? Végső esetben talán ez is megoldás lehetett volna, hiszen ilyen talajon rendeztek már világbajnoki mérkőzést (1994, Egyesült Államok), válogatott találkozót (Andorra – Magyarország, Feröer-szigetek – Magyarország) vagy éppen Bajnokok Ligája-selejtezőt is (Klaksvík – Ferencváros)? Talán lehetett volna annyi rugalmasság a szervezőkben, hogy VAR-rendszer nélkül is megrendezik a meccset...  

8. Arról pedig, hogy miért nem állította ki Pintér Csaba játékvezető a Makreckis copfját megráncigáló Szalai Gábort, itt írunk! 

A mérkőzés összefoglalóját itt tekinthetik meg:

Nyitókép: Kecskeméti TE/Facebook

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 173 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Fed74
2023. november 07. 20:24
Csicska fidesz Fradi! Megint kaptak egy ajándék 11-est !
benedek77
2023. november 07. 14:15
Valakit ezek a kérdések komolyan foglalkoztatnak?
PeterWeber
2023. november 07. 14:14
Nem nehéz válaszolni, mert bmlsz!
bpeti72
2023. november 07. 13:55
Jajj szegény fagyika rossz volt a pálya aha. és eddig egy csapat sem panaszkodott? Mióta is játszanak ott meccseket? Undorító államilag eltartott ingyenélő banda.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!