A Fradi sztárjának elege lett: a háború elől Magyarországra menekítette a családját

2024. január 13. 13:41

Abu Fani kritikusan nyilatkozott a bajnokcsapat és a saját helyzetéről is.

2024. január 13. 13:41
Mohammed ABU FANI
Vámos Tamás

A 25 éves futballista a nyár elején érkezett az FTC-hez, érdekesség: már jóval az előtt megérkezett hazánkba, mielőtt bekapcsolódott volna a közös munkába, hiszen egy nappal a bejelentés előtt még hazája, Izrael színeiben Fehéroroszország ellen játszott Eb-selejtezőt – az újpesti Szusza Ferenc Stadionban.

Az ősz folyamán aztán bebizonyította: remek vásárt csinált vele a bajnokcsapat, hiszen hamar a zöld-fehérek kulcsjátékosává nőtte ki magát, hiszen fél év alatt nem kevesebb, mint 

28 tétmérkőzésen lépett pályára a zöld-fehéreknél, melyeken négyszer volt eredményes, és 14 gólpasszt adott (!), utóbbi teljesítménnyel európai viszonylatban is az élmezőnybe tartozik. 

A Fradi-tábor egyik kedvence a napokban döntő lépésre szánta el magát: a Haifától 20 kilométerre lévő Kafr Qara városában élő családját a háború elől Magyarországra menekítette. Mint azt Abu Fani a Nemzeti Sportnak adott interjúban többek között elmondta, az ősz végére azért is esett kissé vissza a játéka, mert Izraelben akkor tört ki a háború. „Mi sem vagyunk gépek, az érzelmeink sokszor meglátszanak a teljesítményünkön, engem is nagyon megviselt mentálisan, hogy a családom veszélyben volt” –  fogalmazott a labdarúgó.

Kedvező fordulat Abu Fani számára, hogy az év végi pihenést követően a teljes családját (a szüleit, a két lánytestvérét és a bátyját) Budapestre költöztette, és így már sokkal nyugodtabban készülhetett az esztendő első edzőtáborában, Mezőkövesden. 

Csak a labdarúgásra kell koncentrálnom, nem kell azon idegeskednem, mi van a szeretteimmel” 

– tette hozzá Mohammed Abu Fani.

A játékos a jövőről is beszélt, már csak azért is, mert az elefántcsontparti Habib Maiga személyében posztriválist kapott. „Örülök, hiszen az érkezésével tovább nőtt a konkurenciaharc a középpályán, és ahogy láttam, hozzám hasonlóan ő is igazi harcos. Mindannyiunk érdeke, hogy tovább erősödjön a keret, hiszen a tavaszra nagy céljaink vannak. A bajnokságban ismét elsők akarunk lenni, az Európa-konferencialigában pedig szeretnénk túljutni a görög Olympiakoszon”

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

 

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
véna
2024. január 13. 16:29
Háború elől fasiszta rezsimbe költözni, biztos jó ötlet?
0123456789-2
2024. január 13. 16:00
Mielőtt az nemzetiszocialista, antiszemita énjüek véres szájjal üvöltenének, nem ártana az az ismeret,mely szerint Abu Fani izraeli arab ("palesztin").
Box Hill
2024. január 13. 15:46
„Azt akarjuk, hogy az egész és egyesített ország legyen zsidó” - David Ben-Gurion (1937)
kokrowatz-0
2024. január 13. 14:37
én óvatos lennék a helyében, mert a magyar kormány a terrorizmust támogató országokkal bratyizik leginkább. a zsidók helyzete magyarországon jó, de egy pillanat alatt változhat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!