Tanár úr kérem, kapásom van! – iskolai tantárgy lehet itthon a horgászás!

2023. július 03. 14:16

Ismét felvetődött, hogy a horgászat itthon is bekerülhetne az általános iskolai tantervbe. dr. Szűcs Lajos, a honi horgászszövetség elnöke szerint már van olyan település, ahol éltek a lehetőséggel.

2023. július 03. 14:16
null
Sal Endre
Sal Endre

Gyerekek, a mai órán horogkötést tanulunk! Van olyan település, ahol már elhangzott ez a mondat. dr. Szűcs Lajos, a Magyar Országos Horgász Szövetség elnöke – aki 2001 óta, azaz 22 éve parlamenti képviselő – szerint bármelyik általános iskola követheti a példát: „Már most is lehetőség van rá, hogy az általános iskolai tantervbe beillesszék a horgászismeret órát. Fontos tudnivaló, hogy nem kötelező tanóraként szerepel, tehát ehhez az alaptantervet sem kell megváltoztatni, és hangsúlyos, hogy

Az iskolák szabadon dönthetnek, de én, mint az országos szövetség elnöke, természetesen ösztönzöm őket, hiszen a horgászismeretek óra egyben a természet szeretetére is megtanítja a gyerekeket” – mondja dr. Szűcs Lajos.

Dr. Szűcs Lajos. Fotó: MTI/Czegédi Zsolt
Dr. Szűcs Lajos. Fotó: MTI/Czegédi Zsolt

Az órákon megismerhetik a kicsik, milyen halfajok élnek a hazai tavakban és folyókban, de elsajátíthatják például a horogkötés tudományát is. Azok az iskolák, ahol a közelben horgászható élővíz található, ott gyakorlati foglalkozást is tarthatnak.

A horgászás dr. Szűcs Lajos szerint a reneszánszát éli Magyarországon.

Dübörögnek a gyerekeknek tartott horgásztáborok is, 8-10 ezer fiatal kap kellemes és hasznos elfoglaltságot a nyári szünetben. „Ne feledjük, a Magyar Országos Horgász Szövetség a több mint 800 ezres tagságával a legnagyobb hazai hálózatos civil szervezet. A tagok közül ráadásul 600 ezer ember rendszeresen hódol a szenvedélyének. A versenyhorgászat is dinamikusan fejlődik itthon, ebben az évben már 29 különböző szakában rendezünk országos bajnokságot. A nemzetközi eredményeink is kiemelkedőek, számtalan világbajnoka és Európa-bajnoka van a horgászok nagy családjának” – összegzett az elnök.

Nyitókép: MTI/Vasvári Tamás

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Coupdetat
2023. július 03. 14:52
Van még egy olyan cigányotok aki 4 milliárd miatt lemondott 74 milliárd HUF-ról. Mit lehet várni egy ilyen szar ország 1ügyű vezetésétől? Ezután oda-vissza kell oprálni az ovisokat? --------------------------------------------------------------------------- Bajnai posztjában feltett továbbá néhány kínzó kérdést is: vajon vizsgálta-e magyar titkosszolgálat, hogy annak idején az MKB Bank milyen megfontolás, esetleg külső nyomás alapján nyújtott mintegy 3.6 milliárd forintnyi kampányfinanszírozást tavaly a francia elnökválasztáson később vesztes radikális jobboldali elnökjelöltnek, Marine Le Pen-nek, milyen nyomozások folynak Szlovéniában és Észak-Macedóniában egyes NER-közeli magyar vállalkozások médiabefektetései és aktív választási kampány-befolyásolási kísérletei miatt, továbbá vizsgálja-e az ÁSZ a vállaltan a kormánypropagandát a választási kampányban is erősítő Megafon finanszírozását, mely 2022-ben 2,76 milliárd forint támogatásból működött?
need-info
2023. július 03. 14:40
A magyarok statisztikailag nagyon rosszak a idegen nyelvek ismeretében. Talán ezt kéne feltúrbózni. Meg illemtan is ráférne a mai gyökér fiatalokra.
Pierre
2023. július 03. 14:33
anyatok picsaja!
Regisztráló szeméy
2023. július 03. 14:33
Hagyjuk már! Anno a lovaglás meg a rendszeres uszodába járás is az -lett-volna. Az sem jött össze. Nem ötletelni kell, hanem az idegen nyelv tanulását megreformálni, gyakorlatiassá tenni, a programozás alapjait megtanítani, ha már mindenképpen újab dolgokat tesznek a tanrendbe! De, hogy büdös halak fogdosásával töltsük el a drága időt, az már ötlet szintjén is abszurditás!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!