Szövetségi kapitányok a Mandinernek: Ha a lengyelek ellen is képesek leszünk egy idegenbeli döntetlenre, nagyon jó válogatottunk van!

2021. november 12. 12:23

A magyar válogatott ma és jövő hétfőn két mérkőzéssel zárja a vb-selejtező sorozatot. Korábbi szövetségi kapitányok elárulják milyen gondolatokkal, elvárásokkal várják e két mérkőzést.

2021. november 12. 12:23
null
Vámos Tamás
Vámos Tamás

Kérdéseink:

Mit vár, mit remél a magyar válogatottól a San Marino és Lengyelország elleni találkozókon?

Miként fogadta, hogy sérülések és egyéb okok miatt kulcsjátékosok és feltörekvő tehetségek egész sora (Gulácsi Péter Willi Orbán, Kleinheisler László, Bolla Bendegúz, Sallói Dániel) mondta le az immár tét nélküli találkozókat?

 

Bozsik Péter

A klubok teljhatalommal rendelkeznek a játékosok felett

San Marino ellen egyértelműen győzelmet várok, remélem, nem lesz túl szenvedős, de az biztos, hogy két, három gól után már feladják. A felállt védelem elleni játék nem az erősségünk, ám a pontrúgásaink és a fejjátékunk révén felőrölhetjük az ellenállásukat. A lengyelek ellen hasonlóan lelkes, önfeláldozó, a biztos védekezésre alapuló, felszabadult játékot várok, mint a Wembley-ben, és akkor egy nagyon kellemes meglepetéssel zárhatjuk a selejtezősorozatot.

Tudomásul kell venni, ezzel nem nagyon tudunk mit kezdeni. Azt, hogy a játékos nem tudott jönni vagy a klub nem engedte el, ebben nem foglalnék állást. Nem könnyű a kapitányok élete, sosem volt az, különösen ebben a világban, ahol a klubok teljhatalommal rendelkeznek a játékosok felett. Ennek nyilván a túlfeszített versenynaptár is az oka, éppen ezért nagyon nehéz bármelyik labdarúgó-szövetségnek ez ellen bármit is tennie…

2010-ben egy nyolcast gurítottunk San Marinónak Fotó: MTI/Illyés Tibor
2010-ben egy nyolcast gurítottunk San Marinónak Fotó: MTI/Illyés Tibor

Csank János

 San Marinót egy jobb NB II-es csapatnak is illik levernie

Nem kérdés, San Marino ellen győzelmet várok, hiszen őket egy jobb NB II-es csapatnak is illik levernie. Természetesen ez félig-meddig tréfa, legalábbis abban az értelemben, hogy ezt a találkozót is komolyan kell venni. Péntek este a jó hangulat garantált lesz a Puskás Arénában, hiszen a biztos győzelmet a B-válogatottunknak is hoznia kell. A lengyelek elleni meccs viszont kicsit necces lesz, nagyon kíváncsi vagyok például arra, hogy Szobszlai Dominik milyen teljesítményt nyújt majd egy minőségi válogatott ellen. Ha az angolok ellen a Wembley-ben elért bravúr után Varsóban, a Lewandowskival felálló lengyelek ellen is képesek leszünk egy döntetlenre, akkor tényleg nagyon jó válogatottunk van!

Sajnos a sérülés, a balszerencse mindig benne van a pakliban, remélem, mind valós, bár

biztos vagyok benne, hogy egy, kettő kamu is van közöttük.

De inkább most jöjjenek elő a különböző kecmecek, mint amikor komoly téttel bíró mérkőzések állnak előttünk.

Várhidi Péter

A lengyelek technikailag képzettebbek, és Európa egyik legjobb centere, Robert Lewandowski vár ránk

A két mérkőzést külön kell választani: San Marino ellen csak a gólkülönbség lehet kérdéses, hiszen nagyon nagy a differencia a mi javunkra tudásban, dinamikában. technikai képességekben. Még ha fejlődtek is az elmúlt években,

ők jó értelemben vett amatőrök, nem hiszem, hogy meg tudják keseríteni az életünket.

Lengyelország már más tészta, hiszen számukra a továbbjutás szempontjából létfontosságú lesz a győzelem. A különbséget leginkább a középpályás játékban látom, a lengyelek gyorsabban tudják átjátszani a pálya e területét, technikailag képzettebbek nálunk, és náluk játszik Európa egyik legjobb centere, Robert Lewandowski, akit csak akkor tudunk feltartóztatni, ha már a középpályára feltoljuk a védekezésünket.

Egyáltalán nem lepődtem meg, hiszen már az én időmben is fennállt ez a probléma, de akkor nem foglalkozott ennyire kiemelten senki ezzel a jelenséggel. Előfordult, hogy olyan kulcsjátékosok nem állhattak a rendelkezésünkre, mint Gera Zoltán, Hajnal Tamás vagy Juhász Roland. Nincs mit tenni, tudomásul kell venni, hogy kis ország vagyunk, és Európa nagy klubjai diktálnak. Úgy látszik, ez az évtizedes probléma még mindig fennáll…

Nyitókép: Varsóban valahogy meg kell állítanunk Lewandowskiékat Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lauder Stenonis..
2021. november 14. 13:47
Azért a magyar focit eléggé beárazta, hogy jó eséllyel csak Andorrát és San Marinót fogjuk megelőzni a csoportban. Ceterum autem censeo 0rbán Viktor hazaáruló.
telekaszter
2021. november 14. 13:46
Menekülni fogsz a választások után, te csicska..:)
Káj-Ármin
2021. november 12. 22:57
Kedves szakkemberek! Ha a törpeállamokat kivesszük a kalapból, akkor eddig öt meccsen szereztünk két pontot. Ha ehhez hozzászámolom a lengyelországi x-et (igazán nagyvonalú gesztus), akkor lesz 6 meccsből 3 pontunk. Ez 3 : 18 = 17%, azaz max. a megszerezhető pontok 17 %-ka. Csak jelzem, ennél lejjebb még nem voltunk selejtezők során! Ennyi...
Armageddon
2021. november 12. 16:58
Tegnap az U19 is eldőlt/ letérdelt az olaszok ellen.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!