Szomorú vasárnap! Nem lesz ott a téli olimpián női jégkorong-válogatottunk!

2021. november 14. 14:25

Nem sikerült a bravúr! Női jégkorong-válogatottunk 5-1-re kikapott Csehországtól, így a jobb csapat lehet ott a februári téli olimpián. A magyar válogatott második helye igazán dicséretes ebben a kvartettben.

2021. november 14. 14:25
null
Edvi László

„Háromszor játszottunk a csehekkel egy év alatt, ismerjük a stílusukat. Egy nagyon tehetséges, technikás csapat, amely remekül bánik a koronggal. Számunkra az lesz a kulcs, hogy védekezésben maradjunk fegyelmezettek, és amikor lehetőség van, vezessünk ellentámadásokat. Több helyzetük lesz, mint nekünk, de ha azokat kihasználjuk, lehet esélyünk egy szoros meccsre – akkor pedig az utolsó harmadban bármi megtörténhet.

Lisa Haley, a magyar válogatott szövetségi kapitány mondta ezt a sorsdöntő, Csehország elleni olimpiai selejtező előtt

 „Nem mi vagyunk az esélyesek a papírforma alapján, de ezzel nem törődünk, mert a jégkorongban egy meccsen bárkit meg lehet verni, és reméljük, így is lesz – mondta a sorsdöntő meccs előtt Dabasi Réka, aki az első A csoportos gólunkat szerezte az augusztusi világbajnokságon.

 A csapatkapitány Garát-Gasparics Fanni szerint a fegyelmezett védekezéssel és a hatékony ellentámadásokkal lehet esély a szintén A csoportos csehek ellen:

 „Vasárnap az utóbbi évek legnagyobb meccse vár ránk, az olimpiai kijutás mindannyiunk óriási álma. Egyetlen találkozó választ el ettől minket. Az egész ország szurkol nekünk, és érezzük is ezt a támogatást 

Rosszul kezdte a mérkőzést a magyar válogatott. Fotó: Vörös Dávid / MJSZ
Rosszul kezdte a mérkőzést a magyar válogatott. Fotó: Vörös Dávid / MJSZ

Mivel Csehországban rendezik a tornát érthetően sokkal többen szorítottak a hazai csapatnak a mindent eldöntő találkozón. És a szurkolók által támogatott cseh csapat -sajnos- jól is kezdett. Mindössze 1 perc és 24 másodperc telt el a találkozóból, amikor először került a korong Németh Anikó kapujába. Három percet követően egy szép Dabasi-Huszák akció után utóbbi egyenlíthetett volna, de nem sikerült neki.

Az első harmadban kevés helyzetük volt Gasparicséknak.Fotó: Vörös Dávid / MJSZ
Az első harmadban kevés helyzetük volt Gasparicséknak.Fotó: Vörös Dávid / MJSZ

Ahogy az első emberelőnyünket sem sikerült gólra váltani. A 13. percben viszont megduplázta előnyét a hazai válogatott. Egy kapu előtti kavarodás után a védők határozatlanok voltak, és egy fonák ütést követően másodszor került a korong a magyar kapuba. Ismét az emberelőnyben reménykedtünk a gólszerzést illetően, de a második ilyen játékhelyzet még rosszabbul sült el, mint az első: egy szóló után gólt kapott válogatottunk. Szörnyű volt az első harmad, akárcsak az augusztusi világbajnokságon a csehek elleni meccsen. Akkor 25 perc után kezdték el a találkozót a mieink, az első szünetben 0-3-nál is csak ebben bízhattunk.

Németh Anikónak rengeteg dolga volt a kapuban. Fotó: Vörös Dávid / MJSZ
Németh Anikónak rengeteg dolga volt a kapuban. Fotó: Vörös Dávid / MJSZ

A második játékrész cseh emberelőnnyel kezdődött. Újabb gól nem esett belőle, de a hazaiak úgy lendületbe jöttek, hogy annak lejárta után 5 az 5 ellen is tovább támadtak. A 6. percben lőtt először kapura a magyar válogatott, de nem jött a szépítés, helyette a 27. percben kialakult az a különbség, ami a vb-n a második 20 percben. Gyönyörű gól volt, aki eddig kételkedett, hogy melyik a jobb csapat, az most megbizonyosodhatott erről.

40 perc után 0-4 volt, eldőlt a mérkőzés!

Két harmad után 4 gólos hátrányban volt válogatottunk. Fotó: Vörös Dávid / MJSZ
Két harmad után 4 gólos hátrányban volt válogatottunk. Fotó: Vörös Dávid / MJSZ

Az utolsó harmadról leginkább annyit lehet elmondani: le kellett játszani, mert 3x20 perc egy jégkorong-mérkőzés. Mi nem tudtunk zárkózni, a csehek meg továbbjutásuk tudatában már nagyon nem erőlködtek. Ennek ellenére láttunk gólokat. A hazaiak növelték előnyüket, majd 2 perccel a vége előtt Huszák Alexandra a kapu mögül ravasz módon visszakanyarította a korongot, és az a rövid sarokba csúszott. Némi videózás után a játékvezetők is konstatálták, hogy szabályos a találat. 1-5

Szasza mosolygott a rács mögött, ez is jelezte, hogy csalódottságról szó sincs, az olimpiai selejtezőn elért második hely remek teljesítmény.

Még akkor is, ha ez nem ér olimpiai részvételt.

 

Olimpiai selejtező, Chomutov:

Csütörtök: Magyarország- Lengyelország 11-1
                  Csehország–Norvégia 3-1

Szombat: Csehország-Lengyelország 16-0
                Magyarország–Norvégia
5-3

Vasárnap, 16:00: Csehország–Magyarország 5-1
                  

 

A nyitóképen: Lisa Haley, a magyar válogatott szövetségi kapitánya

Fotó: Vörös Dávid / MJSZ

 

 

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Armageddon
2021. november 30. 06:18
A női principium kiteljesedése nem a jégpályára való.
Armageddon
2021. november 30. 06:18
Miért zokogna? Gazdád nem jutott pénzhez!
Dr. Greta Grünberg
2021. november 18. 17:56
Sok mindenhez értek, legfőképpen a dzsenderista kérdésekhez és az ásványjogtanhoz.
EszterK
2021. november 18. 12:03
Nem tudom ,egy kosaras férfi ismerősöm szerint női kosarat,kézit sem kellene engedni:)Én eddig nem megyek, de a foci meg a hoki nekem az olyan férfiprincipium.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!