A játékosok egybehangzó véleménye az Eb-kiesés után: Ennyi hibával nem lehet mérkőzést nyerni!

2022. január 18. 21:56

Még mindig nem ocsúdtunk fel az Izland elleni kézilabda-vereség után. S hogy a játékosok mennyire elkeseredettek, az alábbi nyilatkozatcsokorból kiderül.

2022. január 18. 21:56
null
Vámos Tamás

Bánhidi Bence:

Nagyon nehéz lesz innen felállnunk…

„Sok minden nem volt rendben, a kapusteljesítmény és a védekezés nem volt megfelelő, és a végén a játékvezetők részéről a hazai pályát sem éreztük. Sokan nem bírták ki a nyomást, nagyon nehéz lesz innen felállnunk. Sok a 20-23 éves játékosunk, akiknek szüksége van a nemzetközi rutinra”

Hanusz Egon:

"Nem sokon, apró dolgokon múlt az Izland elleni mérkőzés, sajnos a döntő szituációkból nem mi jöttünk ki jól. Köszönöm a magyar szurkolótábornak azt a hangulatot, amit teremtettek, hihetetlen volt, ilyen élményben talán többször nem is lesz részem az életben. Egyértelműen csalódottak vagyunk a kiesés miatt, de bízunk benne, hogy még sok szép mérkőzés áll előttünk"  

Mikler Roland csapatkapitány:

A szívünket, lelkünket beletettük a mérkőzésekbe

"Természetesen nagyon keservesen élem meg ezt a vereséget, igen nehéz még megszólalni is. Nem így terveztük ezt az egész Eb-t, de sajnos így alakult… Vasárnap élet-halál küzdelmet vívtunk a portugálok ellen, keveset pihentünk, de ez a többi csapatra is igaz, és azt az Európa-bajnokság előtt is tudtuk, hogy ez egy halálcsoport lesz. Nem sikerült a továbblépés, annak ellenére, hogy a szívünket, lelkünket beletettük a mérkőzésekbe. Mindenestre köszönjük a szurkolóknak, hogy sokan nem kevés anyagi áldozatot is vállalva végig lelkesen drukkoltak nekünk, és a nehéz periódusokban próbáltak továbblökni minket. Sajnos nem sikerült…"

Máthé Dominik:

Szégyellem magam…

"Nagyon szomorú vagyok, hogy nem jutottunk be Európa legjobb 12 csapata közé, azért pedig különösen szégyellem magam, hogy kihagytam a sorsdöntő hétméterest, és persze, Azért is sajnálom, mert az egész Eb-t és persze, a sorsdöntő, Izland elleni meccset is élvezni akartuk, valahogy megszerettük volna verni őket a továbbjutás érdekében. Rendkívül sajnálom, hogy nem sikerült…"

Szita Zoltán:

A megfelelő koncentráció is hiányzott

"Az egyik legnagyobb probléma, hogy végig rohantunk Izland után, és a kritikus szituációkban nem sok jó döntésünk volt. Ennyi hibával nem lehet mérkőzést nyerni, érthetetlenül pontatlanok voltunk, és valószínű, hogy a megfelelő koncentráció is hiányzott, főleg a védekezésben. Meccsről, meccsre próbáltunk javítani, de nem jött össze. Nagyon csalódottak vagyunk…"

Nem csak a szövetségi kapitány volt csalódott... Fotó: MTI/Kovács Tamás
Nem csak a szövetségi kapitány volt csalódott... Fotó: MTI/Kovács Tamás

Gulyás István szövetségi kapitány:

Kicsit többet hibáztunk a kelleténél…

"Mindhárom meccsünk hasonló volt. Nagyon küzdelmes találkozók, de pontosan tudtuk, hogy ez egy ilyen Európa-bajnokság lesz. Izland ellen jól küzdöttek a srácok, ráadásul többen sérülten vállalták a játékot, de a vereség fő oka, hogy az első félidőben nagyon könnyű gólokat kaptunk. Sajnáljuk, de ez egy ilyen nap volt.  Kettős érzések kavarognak bennem, hiszen a fiúk láthatóan élvezték a játékot, de hát Izland jobb csapat annál, hogy ennyi bakit ne használjon ki, főleg az első félidőben nem működött megfelelően a védekezésünk, ekkor nehezen birkóztunk meg az egy az egy elleni szituációkkal.  A mieink megtettek mindent, sokat dolgoztak, éppen ezért nem gondolnám, hogy el kellene marasztalni őket, hiszen ez a csapat még csak most épül, így megvan az esély, hogy még nagyon sok örömöt okoznak nekünk. Igen, be kell ismerni: Izland ellen kicsit többet hibáztunk a kelleténél, főleg védekezésben, de pontosan azért, mert az Európa-bajnokságon a maximumot adták ki magukból, egy ölelést mindenképpen megérdemelnek!"

Nyitókép: Minden a játékosok arcára van írva... Fotó: MTI/Kovács Tamás

Összesen 77 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
amca
2022. június 04. 23:40
Töketlen,falábú,fakezű,fafejű.
amca
2022. június 04. 23:40
8 féle képpen lehet gólt lőni. 1. Átlövés. 2.Hetes 3.Szélről 4. Betörés 5 Lerohanás 6.Lopás ( steals) 7 beállós 8 üres kapu. Na.most nézzük neg ebből,mit csináltunk ????????
amca
2022. június 04. 23:40
Barométer. 22 000 voltunk ,magyar himnuszt énekeltük 2-szer is. Te meg otthon Gétzy Getzyt játszottál.
Menhetten
2022. február 16. 12:29
Így van! Semmi támogatást adnék a magyar sportnak, főleg a focinak! Éljenek meg versenypiacból! Utána jobban élhetnénk. Több 1000 milliárd Ft elment a 2010 óta a sportra, mégis ilyen gyengék az eredmények.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!