Magyarország – Hollandia: zavarodott játékkal fájdalmas vereség a részben hazai kézi-EB nyitómeccsén

2022. január 13. 21:01

Magyarország a részben hazai rendezésű Európa-bajnokság első meccsét Budapesten, az MVM Domeban játszotta Hollandia ellen. A saját elvárásai alatt gyengén játszó csapatunk három gólos vereséget szenvedett.

2022. január 13. 21:01
null
Balázs Boldizsár

Hollandia 24 csapatnál kisebb Európa-bajnoki mezőnybe sosem jutott ki, két éve mutatkoztak be a sportág vezető kontinensének viadalán. Egyelőre a hatalmas hangulatban zavarodottnak ható magyar válogatottnál jobban játszva 5 gól körül ingázó előnnyel vezetnek. A magyar válogattban egyelőre csak a cserekapus, Székely Márton és az -irányító Hanusz Egon játszik közepesnél jobban.

A félidő legvégén támadhattunk a mínusz kettőért. Sikertelenül, 10-13 oda, de már vannak biztató jelek.

10 perc eltelt a második félidőből, négyre mentek el. Most a kezdőirányító Lékai a legjobbunk. A klasszis beállónk, Bánhidi egy bő öt percig bokaápolás miatt lent volt, majd végül nem folytatja a meccset, de kettős emberelőnyben mehetünk a zárkozásért.

Utolsó 10 percre fordulunk. Nagyjából az az ábra, hogy vagy az egyik óriásunk – elsősorban Bodó – lő egy bődületes ágyúgolyót átlövésből, vagy Lékai furfanggal szerez gólt, majd a hollandok gyors középkezdésből 3 másodperc alatt újra ellépnek. Mínusz kettő-hárommal indulunk neki a végére.

Az egyenlítésért támadtunk öt perccel a vége előtt. Még nincs meg.

MEGVAN! 28-28. Lékai betörésből. 3 van hátra.

Cunderrel újra elmentek eggyel. Az utolsó két percben emberelőnyben vagyunk.

Kikaptunk.

Egy jól játszó, ötletes és a csarnoktól meg nem ijedő ellenféltől, végül hárommal. Világosan látszott, tudunk sokkal jobban is játszani.

Izlandot és Portugáliát kell megverni a továbbjutásért. 

Nyitókép: Magyar szurkolók az MVM Domeban. Fotó: MTI/Kovács Tamás

Összesen 96 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Petkó Zsigmond
2022. szeptember 23. 23:22
Tényleg büdös vagy. X
kispufi
2022. március 29. 00:37
Hubazmeg, ez minősíthetetlenül ótvar volt. Ez a csapat teljesen felkészületlen, minden értelemben.
kispufi
2022. március 29. 00:36
Igen, ez a meccs javarészt a kispadon ment el. Szakmailag és mentálisan is lótúró ez, nem felkészültség. És ezek után hadd ne legyek bizakodó, hogy két nap alatt varázsütésre mindent bepótolunk, meg még a hitünk is megjön, főleg egy ilyen pofon után, ami esélyesként, húszezer emberrel a hátunk mögött is hiányzott, miközben minden okunk meglett volna rá... Legyen ez a meccs, ez az EB tanulság április előtt. Az az elbizakodott triumfálás, amit sok helyen láttam még tegnap ilyenkor, hasonlított egy-egy MZP-hadoválás utáni sajtófogadtatásra. Ünnepelni pedig, bassza meg, a meccs után kell, a győztes meccs után.
Armageddon
2022. január 26. 09:05
A csokis málé? :))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!