Dr. Szabó Tünde: Zéró tolerancia a szabály a testi-lelki bántalmazással szemben a sportvilágban - videónk

2022. május 31. 15:32

A leköszönő sportállamtitkár, Dr. Szabó Tünde anyaként, jogászként és sportvezetőként is a zéró toleranciát látja az egyetlen járható útnak a sportvilágban fel-felbukkanó edzők és tanítványaik közötti testileg és lelkileg is bántalmazó viszonyokra. Kisebbik lánya, Sávolt Karolina, aki korosztályos teniszbajnok és óriási képzőművészeti tehetség, nagybátyja, Sávolt Attila teniszmúltjáról, a képzőművészethez kötődő nagyszabású terveiről is mesélt, míg az egykori olimpiai ezüstérmes úszó három gyermeke és szakmai munkája közötti időzsonglőrködés részleteibe is bepillantást enged a videó-interjúban.

2022. május 31. 15:32
null

Zéró tolerancia az edzői bántalmazással szemben

A leköszönő sportállamtitkár, Dr. Szabó Tünde 2015 óta tartó sportirányítási időszakában számos kimagasló magyar sportsiker született és persze olykor néhány hangos ügy is napirendre került. Az olimpiai, világ- és Európa-bajnoki ezüstérmes úszó különösen jól ismerte az úszóvilág belügyeit, így fontos volt, hogy miképp vélekedik háromgyermkes anyaként, jogászként és sportvezetőként az úszósport közelmúlt-béli hangos és fájdalmas belső ügyeiról, a Cseh-László és edzője, valamint a Szilágyi Lililána és édesapja közötti és a sportvilágot megrengető konfliktusokrtól.

- vélekedik Dr. Szabó Tünde, aki - mivel mindhárom gyermeke sportol, méghozzá magas szinten - szülőként is át tudja érezni mindkét feladat nehézségeit. 

Nagyobbik lánya, Evelyn, többszörös hátúszó bajnok volt, ikrei közül, Adorján és kislánya Karolina pedig a nagybácsi, Sávolt Attila egykori teniszlegendánk nyomdokain haladva teniszezik, méghozzá tizenkétévesen mindketten korosztályukban kiemelkedően. 

Karolina, ráadásul óriási képzőművészeti tehetségnek tűnik, első kiállítása után lenyűgözte a festészet és képzőművészet iránt rajongókat, sokak szerint egyedi stílusa nem csupán jól azonosítható, de rendkívül keresett, képeit már most milliókért viszik. De, ha csak ezt tudná ez a 12 éves ifjú hölgy? Hogy mi minden másban tehetséges még, és hogy miként csinálják Szabó Tündééknél a hivatás és a család közötti időzsonglörkődést? Ez is kiderül a lenti videóból.

A nyitóképen: Dr. Szabó Tünde. Fotó: Lékó Tamás/CSC

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Dr. Greta Grünberg
2022. június 20. 02:10
A lovakat is verik, miért ne tennék a gyerekekkel? Az élsportot kell betiltani, főleg Magyarországon, mert ki tudja meddig tüzelheti az etnonacionalizmust!
states
2022. június 04. 22:03
Nem kéne neked orvoshoz fordulni?
kozmosz
2022. június 04. 22:02
Ha már lemondott, akkor ne kotyogjon.
UpSalute
2022. június 04. 22:02
Ha elfogadsz egy jótanácsot akkor ne szólj hozzá! :D A saját érdekedben. Mindenhova leírja a agybeteg szarságait...csak simán skippelni kell.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!