Varga Viktor a vitézi címe körüli kalamajkáról: Ez már nem az én ügyem

2023. június 10. 17:08

A Vitézi Rend megdöbbenve értesült, hogy az énekes Varga Viktort vitézzé avatták, hiszen ők ilyet nem tettek. De mit szól mindehhez Varga Viktor?

2023. június 10. 17:08
null
Sal Endre
Sal Endre

A Vitézi Rend közleményében hangsúlyozta, egy másik szervezet, az 1956-os Vitézi Lovagrend Világszövetség adományozta a vitézi címet Vargának, amit ők nem ismernek el. A közleményben erős kifejezésekkel illették az 1956-os Vitézi Lovagrend Világszövetséget: „Sajnos az említett csaló közösség hosszú ideje Vitézi Rendként hivatkozik magára” – írták.

A vitézséget igazoló oklevél, amelyet az énekes kapott. Fotó: Instagram/vitezvargaviktor
A vitézséget igazoló oklevél, amelyet az énekes kapott. Fotó: Instagram/vitezvargaviktor

A fejleménnyel kapcsolatban megkerestük Varga Viktort, aki néhány napja még büszkén mesélt a ceremóniáról. Arra a kérdésre, hogy mit szól a Vitézi Rend közleményéhez, a következőket válaszolta a Mandinernek: „Ezek az emberek engem befogadtak, megtiszteltek.

de ez már nem az én ügyem. Én annyit veszek ki ebből a történetből, ami engem előre visz, motivál, a vitézi rendek és nem vitézi rendek közötti vitából pedig, amihez nincs közöm, nagy tisztelettel kimaradok” – összegzett az énekes. 

 

Kiderült: álvitézi rend avatta álvitézzé Varga Viktort

Ahogy mi is megírtuk a Mandineren, az 1956-os Vitézi Lovagrend a hétvégén tagjai közé fogadta és vitézi címet adományozott Varga Viktornak. Az indoklás szerint azért, mert az énekes a „nemzeti érzésnek tanúbizonyságát adta". A valódi Vitézi Rend szerint azonban álvitézek avatták vitézzé Vargát. A Vitézi Rend weboldalán tudatta: tudatosan vezették félre az álvitézek Varga Viktort.

Nyitókép: Varga Viktor a vitézi avatáson. Fotó: Instagram/vitezvargaviktor

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2023. június 11. 17:30
A Mandiner csak hergel. A vitézi rend be van tiltva és a vitézi cím használata is 1947. óta. Ezek a cikkben szereplő "vitézi rendek", nem hivatalos állami szervezetek. Csaló mindegyik. Igazi vitézi címeket 1920-1944. között osztottak. A háború után a rendet és a címet is betiltották, s ez a mai nap is hatályos jogszabály. Az államfő a parlamenttel tudna változtatni ezen.
zuriktodor
2023. június 11. 16:34
Nyomorult ripacs.
Player1
2023. június 11. 15:17
A sok egyesület közül az egyikbe belépett. Horthy nem egyesületet alapított. Ennyi.
Zolotarjov
2023. június 11. 09:55
Ócska kis libernyák provokátor..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!