A Telekom Veszprém magabiztosan jutott be a Bajnokok Ligája négyes döntőjébe

2022. május 19. 02:57

A Telekom Veszprém 37-35-re veszített a dán Aalborg ellen idegenben a férfi kézilabda Bajnokok Ligája-negyeddöntő második meccsén. A veszprémiek összesítésben öt góllal múlták felül a tavalyi BL-döntőst, s továbbjutottak a final fourba.

2022. május 19. 02:57
null
Bánfalvi Szabolcs

Mint írtuk, a Telekom Veszprém 36-29-re nyert a dán Aalborg ellen hazai pályán a férfi kézilabda Bajnokok Ligája-negyeddőntő első mérkőzésén. Így a veszprémiek hétgólos előny birtokában érkeztek Dániába a visszavágóra.

A Veszprém kezdte jobban a mérkőzést, hozta az első találkozón mutatott magabiztos játékát, s többnyire egy-két góllal vezetett, mindössze az első percben és a 12. percben tudott egyenlíteni a hazai együttes (7-7). Sőt, a 15. percben a vendégcsapat már három góllal lépett meg (7-10). A bakonyiak remekül védekeztek, a dánok támadásban a hét a hat elleni játékkal próbálkoztak, ám kevés sikerrel, s ezt a vendégek nagyszerűen kihasználták. Rodrigo Corrales nem védett sok lövést, azonban meghatározó momentumokban bravúros védéseket mutatott be.

Végül egygólos veszprémi vezetéssel zárult az első félidő (20-21), s ezzel összesítésben nyolcgólos előnyre tett szert a magyar alakulat.

Kentin Mahé (középen), a Veszprém játékosa és Felix Claar (balra), az Aalborg játékosa a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjében játszott Aalborg HB–Telekom Veszprém visszavágó mérkőzésen a dániai Aalborg Gigantium stadionjában 2022. május 18-án. MTI/Kovács Anikó

A másodikban játékrészben a hazaiak kiegyenlítettek a 36. percben (24-24), azonban a Veszprém hat perccel később megint elhúzott három góllal (26-29). A vendéglátók hamar ledolgozták a hátrányt (29-29), majd 30-30-nál az is eldőlt, hogy a dánoknak nyolcgólos győzelemre lett volna szüksége a továbbjutáshoz. A 48. percben vezetett először a tavalyi BL-döntős (31-30), majd az 55. percben már három volt közte (34-31), de az Építők továbbjutása nem forgott veszélyben, főleg úgy, hogy a veszprémiek az utolsó öt percben négy gólt szereztek, s tartották a kétgólos különbséget.

Végül az Aalborg 37-35-re győzött, így a Telekom Veszprém összesítésben öt góllal (71-66) nyerte meg a párharcot, és története során hetedszer jutott be a kölni final fourba.

KÉZILABDA

FÉRFI BAJNOKOK LIGÁJA, NEGYEDDÖNTŐ

MÁSODIK MÉRKŐZÉS

AALBORG HANDBOLD (dán)–TELEKOM VESZPRÉM 37-35 (20-21)

Aalborg, 5000 néző. V: Schulze, Tönnies (németek).

AALBORG: Aggerfors – Björnsen 9, Claar 3, Nielsen, Möllgaard 3, Laesö 7, Juul 9 (3). Csere: Gade (kapus), Klöve 1, Antonsen 2, Hermansen 2, Termansen 1. Edző: Stefan Madsen

VESZPRÉM: Corrales – Gasper Marguc 5 (2), J. Omar 2, Mahé 6 (2), A. Nilsson 2, Lauge 6, Strlek 4. Csere: Cupara (kapus), B. Blagotinsek 1, Ligetvári 2, Nenadics 3, Sipos A., Manaszkov, Maqueda 2, Lékai 2. Edző: Momir Ilics

A győztes Telekom Veszprém játékosai a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjében játszott Aalborg HB–Telekom Veszprém visszavágó mérkőzés végén a dániai Aalborg Gigantium stadionjában 2022. május 18-án. A Telekom Veszprém bejutott a négyes döntőbe, bár 37-35-re kikapott a dán Aalborg otthonában, de 71-66-os összesítéssel mégis megnyerte a párharcot. MTI/Kovács Anikó
A győztes Telekom Veszprém játékosai a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjében játszott Aalborg HB–Telekom Veszprém visszavágó mérkőzés végén a dániai Aalborg Gigantium stadionjában 2022. május 18-án. A Telekom Veszprém bejutott a négyes döntőbe, bár 37-35-re kikapott a dán Aalborg otthonában, de 71-66-os összesítéssel mégis megnyerte a párharcot. MTI/Kovács Anikó

Meccs utáni nyilatkozatok a Telekom Veszprém hivatalos honlapján:

 „Elismerésem az Aalborgnak a győzelemhez, remekül játszott! Nagyon örülök a továbbjutásnak, és annak, hogy egy év kihagyás után visszatérünk a négyes döntőbe. Sokáig mi irányítottuk a mai meccset, rengeteg gól esett, az első 45 perccel többé-kevésbé elégedett voltam, főleg a támadással. A vége felé kiengedtünk, ez nem tetszett, de összességében boldog vagyok” – értékelt a Telekom Veszprém vezetőedzője, Momir Ilics.

„Gratulálok az Aalborgnak a győzelemhez! Sok hiányzójuk volt, mégis az utolsó percig küzdöttek. Nagyon örülök a továbbjutásnak, és annak, hogy egy év kihagyás után ismét ott lehetünk Kölnben. Tudunk a mainál jobban is játszani, Kölnben jobban is kell játszanunk, de a legfontosabb, hogy továbbjutottunk. Sok szerencsét az Aalborgnak!” – nyilatkozta Lékai Máté.

„Gratulálok a Veszprémnek a továbbjutáshoz, sok sikert kívánok nekik a final fourra! Kicsit csalódottak vagyunk, nehéz volt a mai nap, nemcsak elsősorban a hétgólos hátrány, hanem a sérülések miatt. Elismerésem a játékosaimnak, utolsó erejükig küzdöttek. Nagy szó, hogy győzni tudtunk, viszont csalódottak vagyunk, hogy lemaradunk a négyes döntőről” − mondta az Aalborg vezetőedzője, Stefan Madsen.

„Elismerésem a Veszprémnek, és sok szerencsét kívánok nekik Kölnben! Nem tudok mit mondani, csalódott vagyok a mai meccs és a sérülések miatt. Mindent megtettünk, amit tudtuk, próbáltunk különböző figurákat, ám semmi nem működött” – árulta el Buster Engelbrecht Juul-Lassen.

 

Nyitókép: A győztes Telekom Veszprém játékosai a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjében játszott Aalborg HBTelekom Veszprém visszavágó mérkőzés végén a dániai Aalborg Gigantium stadionjában 2022. május 18-án. A Telekom Veszprém bejutott a négyes döntőbe, bár 37-35-re kikapott a dán Aalborg otthonában, de 71-66-os összesítéssel mégis megnyerte a párharcot. MTI/Kovács Anikó

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gullwing
2022. június 19. 09:40
Szép volt fiúk!
balbako_
2022. június 19. 09:39
Gratulálok.
vip era
2022. június 19. 09:39
Európában az egyetlen ország vagyunk,amely a férfi és női BL 4-ben is résztvevő! (feltéve ha a Párizs ma kiesik,amire nagy esély van.)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!